Helder en correct schrijven

Zakelijk schrijven

In deze training ontdekt u hoe eenvoudig het is om helder, foutloos en gestructureerd te schrijven. En vooral welk signaal met degelijk schrijfwerk wordt afgegeven: betrouwbaarheid, deskundigheid, zelfverzekerdheid.

Voor wie ?

Voor medewerkers van bedrijven die regelmatig zakelijke teksten schrijven en e-mailen. Voor vreemde talen is ERK niveau B1 vereist, voor Nederlands een afgeronde voortgezette opleiding.      

Talen

Engels, Duits, Frans en Nederlands. Andere talen op aanvraag.

Programma

In een intakegesprek bespreekt de taaltrainer uw wensen. Met een schrijftest wordt uw instapniveau vastgesteld.  De training zakelijk schrijven duurt vier of meer dagdelen, afhankelijk van uw instapniveau en leerdoelen. De training wordt gegeven in uw bedrijf en is praktijkgericht. U werkt met authentiek materiaal uit uw bedrijf zoals brieven, memo's, e-mails, presentaties en rapportages. Alle ontvangen bedrijfsinformatie wordt door ons vertrouwelijk behandeld en niet voor andere doeleinden gebruikt.

Keuze modules

 Begin- en slotformuleringen
 Stijl en structuur
 Spelling en grammaticale bijzonderheden
 Terminologie
 Zegswijzen
 Analyseren van teksten
 Vinden van de juiste "toon" in uw brief of e-mail
 Handige zinnen en uitdrukkingen
 "Valse vrienden"

Resultaat

U leert in korte tijd de zakelijke regels en schrijfstijl. Het resultaat is dat uw zakelijke brieven en e-mails helder en correct zijn. U bent zich bewust van grammaticale valkuilen. Uw vaardigheden zakelijk schrijven zijn aanzienlijk toegenomen.  

 

  06 24 66 32 83    071 589 2224 of e-mail Commerce Talen vrijblijvend voor meer informatie.    

Copyrights © Commerce Talen
website SAND webdesign