(Commerce)  Talen in het nieuws

(Commerce)Talen in het nieuws

 

 Taalvoutjes
Jeukwoorden van Japke-d. Bouma in de lift zitten; een stukje beleving; gamechanger met can do-mentaliteit; in je kracht zetten; samen een traject ingaan; mag ik even iets tegen je aanhouden?; de regie pakken; uit je comfortzone komen; een idee pitchen; iets uitrollen; de constante dialoog; ik neem het mee; een gedreven en ambitieuze teamplayer; kwaliteitsimpuls; ik heb al aangegeven dat...; kostenplaatje; stakeholder; werkse.
Duits spreken is een voordeel bij het zakendoen in Duitsland.

Kabinet: Nederlander moet beter Duits en Frans spreken.

Sectorrapport van de RVO over kansrijke sectoren in Duitsland.

Woorden van het jaar 2018:

Blokkeerfries, Yogasnuiver, Balanstrutje, Creditboy, Hempathie, Kantlijnsporter, Mangomoment, Practivisme, Rooftijdschrift, Selfiehopper, Testosterontweet, Vliegschaamte.

Weg met dat woord

Weg met dat woord. Nederland: genderneutraal, in je kracht staan, papadag. België: ik heb zoiets van, me-time, dagdagelijks.

Subsidie 

Subsidie voor taaltraining in de AGF sector, OOC en OOM.

MKB Servicedesk

Informatie over ondernemen in en business guides van: Brazilië, China, DuitslandPolenItaliëTurkijeVerenigd Koninkrijk

Valse vrienden

Valse vrienden zijn woorden die in hun vorm op een woord uit een andere taal lijken, maar niet dezelfde betekenis hebben.

Falsche Freunde, Faux Amis, False Friends, bestel de volledige versie bij Commerce Talen. Spaanse valse vrienden.

Talenkennis en EU

Uit een Eurobarometer: bij sollicitaties vindt 67% van de werkgevers kennis van vreemde talen belangrijk. Bijna 50% van de bedrijven vindt kennis van vreemde talen de belangrijkste vaardigheid voor de toekomst. Meer over Europa en talen

Duitsers en Engels

Duitsers zijn niet goed in Engels, volgens een enquete onder Duitse werknemers: van de dertigplussers zegt 65% geen, slecht of matig Engels te spreken. Onder de dertig is dat ongeveer 50%.

Telefoneren Duits, Frans

Commerce Talen heeft het lesboek Telefonieren auf Deutsch ontwikkeld, voor zakelijk telefoneren in het Duits. Met 46 pagina's voorbeelden en oefeningen. 

Het lesboek Téléphoner en français wordt gebruikt in onze taaltrainingen Frans.  

Frans Timmermans: Nederlanders moeten beter Duits spreken.

Wilt u meer weten over onze taaltrainingen?

Zie de ProductWijzer.

Talenkennis EU bedrijven

Onderzoek in 2006: 11% bedrijven mist contract door taal- en cultuurbarrières. Onderzoek 2010: 73% bedrijven heeft 10% tot 25% meer omzet door heldere taalstrategie.

Duits onmisbaar

Onderzoek van Fenedex en DNKH: Duits blijft onmisbaar voor het bedrijfsleven. 

Talentest, 14 talen

Test uw talenkennis met Dialang.

Internationale handel

Europa voor ondernemers. 

Commerce Talen ondersteunt de Roparun.

Export

Factsheet internationale handel.

Zweeds, Deens, Fins

Zakelijke mores in ZwedenDenemarken en Finland. Meer Zweeds, Deens, Fins.

Zakendoen met Rusland

Nieuw: Chunkgids Nederlands-Russisch. Met 450 zakelijke en algemene chunks, veel gebruikte woorden en korte zinnen, oefeningen en een USB stick met MP3 bestanden voor de uitspraak.

Zakelijke mores in Rusland, zakelijke mores-2. Maatschappelijk verantwoord ondernemen in Rusland, perceptieverschillen. Meer Russisch.

Meer dan 100 bedrijven

Wij hebben inmiddels in meer dan 100  bedrijven taaltrainingen gegeven. Commerce Talen bedankt haar klanten voor hun vertrouwen in de kwaliteit van onze taaltrainingen. Klanten uit de sectoren: bloemen & planten, kwekers, AGF, groothandel, overheid, energie, transport, industrie, MKB, ICT, export, import, rederij, gezondheidszorg en verpakkingen.

Zakendoen met Duitsland

Zakelijke mores-1, zakelijke mores-2.  DNKH: taal- en cultuurverschillen. DNKH: zakendoen met Duitsland. Beheersing Duitse taal  ondernemers laat te wensen over. Meer Duits.

Int. ondernemen

E-Handboek internationaal ondernemen: Wie is wie ? 

Zakendoen met        Italië

Zakelijke mores-1, zakelijke mores-2. Meer Italiaans.

Zakendoen met Engeland

Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk. Meer Engels.

Talen spreken

11% MKB mist contracten door gebrek aan taalvaardigheden. De Engelstalige samenvatting van het onderzoek.

Zakendoen met Spanje

Zakencultuur Spanje. Meer Spaans.

Nederlanders en Engels

Zijn Nederlanders echt zo goed in Engels

Als een Brit reageert op een voorstel met een onderkoeld “interesting” is dat niet bedoeld als aanmoediging. Je weet dan dat het antwoord nee is, zegt Ben Verwaayen. Lees het artikel van Maaike Veen.

Spreekwoorden en gezegden.

Spreekwoorden

Uitdrukkingen en spreekwoorden.

Talenkennis is onmisbaar

Engels alleen is niet voldoende. Niet alleen op verre markten maar ook dichter bij huis. Bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en zelfs België.

Export MKB bedrijven

Export van 1.300 MKB bedrijven onderzocht. Top 5: Duitsland, Belgie, Engeland, Frankrijk, Spanje. Belemmeringen voor export: taal- en cultuurverschillen. 

Test uw talenkennis

Test uw Nederlands op spelling, stijl, woordenschat, uitdrukkingen of grammatica. Voor andere talen, ga naar Test.

Chunkgidsen

Commerce Talen heeft 9 gidsen uitgebracht met zakelijke en algemene chunks (woorden en korte zinnen). Met meer dan 400 chunks, o.a. begroeten, een klant ontvangen, een afspraak maken, telefoneren,  presenteren, bestellen, leveren, overleggen,  bedanken en afscheid nemen. U leert de uitspraak met de bijbehorende USB stick met MP3 bestanden.

Chunkgids Nederlands naar Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans, Russisch.

Chunkgids Engels, FransPools naar Nederlands.

Duitsers

Tien Tips om Duitsers beter te begrijpen.

Nieuwe Syllabus

Commerce Talen heeft een syllabus Frans en Spaans ontwikkeld voor taaltraining aan bedrijven. Met o.a kennismaken, maten en getallen, prijzen, kleuren, telefoneren, in- en verkoop, klanten spreken en klachten afhandelen.

Nederlanders over hun  beheersing van vreemde talen.

Onderzoek van Bert van Onna en Carel Jansen: voor luistervaardigheid Duits dacht  61% een ERK niveau B2 of hoger te hebben. In werkelijkheid was dat 39%. Leesvaardigheid Frans 54% tegen 41%. Schrijfvaardigheid Engels 66% tegen 28%. Conclusie: er schort iets aan de realiteitszin van Nederlanders als het gaat om hun beheersing van een vreemde taal. Lees het rapport. 

Wij helpen lijnrijders graag goed voorbereid op weg naar Frankrijk, Duitsland en Engeland. Wat doen lijnrijders ?
Cultuurverschillen in het zakelijke verkeer.

Talenkennis in de EU

Gemiddeld is 56% van de inwoners van de EU is in staat een gesprek te voeren in één andere taal dan de moedertaal: Engels (38%), Duits (14%), Frans (14%), Spaans (6%) of Italiaans (3%). Redenen om een andere taal te leren: vakantie (35%), werk, zakenreizen (32%), een betere baan (23%) en werken in een ander land (27%). 

Meertaligheid helpt export

EU onderzoek naar meertaligheid bij 2.000 exporterende MKB's in 29 lidstaten: gebrek aan talenkennis leidt tot verlies aan export.

Business Keywords

Commerce Talen heeft een gidsje uitgebracht met 80 business keywords in 14 talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Noors en Zweeds.

Onvoldoende kennis Duits kost bedrijfs- leven 7.8 mld

Fenedex onderzoek: 93% geeft aan in Duitsland meer omzet te kunnen behalen, wanneer zij de Duitse taal (nog) beter zouden beheersen. 83% geeft aan dat het beheersen van de Engelse taal alleen niet voldoende is om succesvol te zijn op buitenlandse markten.

Bloemenbranche

Commerce Talen geeft taaltrainingen aan bedrijven en heeft inmiddels ook de 'bloementaal' goed leren spreken. Wij zijn al ruim 15 jaar actief in de bloemen- en plantensector.

Taal en gastronomie

Het Klein Gastronomisch Woordenboek van Commerce Talen: 16 bladzijden met groenten, paddestoelen, schelp- en schaaldieren, vis, vlees, wild en gevogelte, kruiden en specerijen, nagerechten. In het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds. 

 

 

Copyrights © Commerce Talen
website SAND webdesign